Yennengas första pop-up !

En av hörnstenarna för psykologiskt flexibilitet är accepterande. Det betyder INTE att du ska ta skit utan det betyder att du ska landa i vem du är ! I helgen hade vi vår första pop-up hos @dahlagenturer. Vi sålde produkter tillverkade på Yennenga Centret i Burkina Faso tillsammans med ett gäng magiska kvinnor i vårt nätverk som symboliserar psykologiskt flexibilitet på olika och väldigt bra sätt!!! Vilken dag ! Brillianta, färgstarka och kreativa personer ! Tack Dahl Agenturer för att vi fick ha vår pop-up hos er! Låt oss måla världen i starka färger, låt oss göra bra val och låt oss ge och dela och älska!

Jag bad var och en av utställarna på Guldram pop-up att skriva en liten text. De bär alla på så mycket att dela ! Här kommer dessa texter :

Hej Minata heter jag  och kommer från Burkina Faso . Jag kom till Sverige februari 1992 och bor i Uppsala . Jag märkte att mitt land var dålig känt här. Därför kläckte jag först idén att starta film-visningar med film från Burkina Faso och Västafrika. Med några vänner startade vi i Uppsala Vänskapsgruppen för afrikansk film som senare blev Cinemafrika i Stockholm. 1996 startade jag mitt företag Badenya handel och konsult för att sprida mer av BF och stödja kvinligt företagande och bidra till att kvinnor kan få ekonomisk självständighet. Ett led i detta är att vi i ett kvinnokooperativ i regionen jag kommer ifrån tillverkar torkad mango – ekologisk och helt utan tillsatser. Lär mer om det här och beställ gärna mango !

Shama skriver: Alla dessa kläder jag älskat en stund eller en evighet väntar nu på nya upplevelser tillsammans med andra! De flesta av mina plagg är fullproppade av roliga upplevelser och jag tror att vi har roligare av att återanvända än att köpa nytt. Vi får varandras lycka på köpet! Och vi sparar in på en massa resurser och kan inspirera andra att göra samma sak. Shama’s Closet är min alldeles egna garderob som blev en egen butik på nätet. Besök, preloved by me är underrubriken. ❤️

Annick skriver: Hos Hikkibiskus, handlar allt om att skapa en hållbar och hälsosam dryckupplevelse samtidigt som vi bidrar till social rättvisa. Vi är stolta att ha startat ett kvinnokooperativ i Burkina Faso, där vi odlar, skördar och torkar hibiskusblommorna som är huvudingrediensen i våra drycker. Genom att stödja dessa kvinnor och säkra rättvisa arbetsförhållanden bidrar vi till att förbättra deras livskvalitet och deras ekonomiska situation. Detta är en viktig del av vår verksamhet och skapar en meningsfull och inkluderande värdekedja. Vi, jag och min mamma, prioriterar välbefinnande och socialt ansvarstagande. Följ vår resa!

Cissi skriver:

Hon var en fd ”duktig flicka”.

Som nu levde ett betydligt mer hållbart liv.

Hon var sann mot sig själv.

Istället för att göra det hon trodde andra förväntade sig av henne att göra.

Gjorde hon numera det hon VILLE *.

Hon drev Oängslig Keramik (en keramikstudio som var vad den hette) , och hon LErade och skapade Oängslig keramik.

LEran var tillåtande och förlåtande.

Så som hon ville att livet i stort skulle vara.

Hon ville att hennes keramik skulle fungera som en symbol för just det.

Det finns inga rätt.

Inga fel.

Inga måsten.

Du är OK. Det är OK.

Länge leve Oängsligheten!

Våga göra din grej.

*Hon skrev också om sig själv i tredjeperson för att hon ville. Vad VILL du? Låt oss LEra mera!

Susanne skriver: Välkommen till Walléns Design, platsen där ditt smycke blir till en unik berättelse. Vi är stolta över att erbjuda handgjorda silversmycken i svensk design, skapade med omsorg, passion och glädje. Varje smycke bär på en egen historia och är skapat för att följa med dig genom alla livets tillfällen. Vi strävar efter att erbjuda smycken av högsta kvalitet som är både hållbara och tidlösa. Hos oss hittar du något för alla smaker och stilar. Vårt mål är att skapa smycken som inte bara är vackra att bära, utan även speglar din personlighet och unika stil.

Och sist men inte minst African Print produkterna från Nakamtenga, Burkina Faso! Yennenga arbetar sedan över 20 år med att skapa strukturer för en hållbar framtid. I byn Nakamtenga i Burkina Faso skapar vår verksamhet sociala system där grundläggande mänskliga behov och drivkrafter i livets alla skeden tillgodoses genom utbildning, hälsa, infrastruktur och entreprenörskap. Det behövs systemtänk för att skapa långsiktighet. Genom att utrota extrem fattigdom öppnar vi för att alla får möjlighet att fatta långsiktiga val för att lösa våra gemensamma frågor som klimatkrisen, konflikt och pandemier. Vårt arbete tolkar FNs Globala utvecklings mål, utifrån hur varje mål kan uppnås här och nu. Yennengas vision är att skapa en cirkulär och hållbar värld som samtidigt tillfredsställer alla grundläggande mänskliga behov. Vårt arbete ökar sannolikheten för en demokratisk utveckling som respekterar mänskliga rättigheter och minskar risken för extremism och konflikter.

En liten pusselbit i detta är våra ateljéer som skapar härligt hantverk – ofta med mycket färg –roliga produkter, arbetstillfällen och bidrar med finansiering till våra välfärdsstrukturer som utbildning, hälsa och infrastruktur!

Låt oss måla världen i ljusa färger, låt oss göra bra val och låt oss ge och dela och älska!