Är ni redo att bli den bästa versionen av er själva?

Det var frågan som ställdes när David från företaget Practise besökte Yennenga Progress i Burkina Faso förra året. Under intensiva workshops fick hela personalen verktygen för att utvecklas till hållbara och modiga ledare. Nu, under den burkinska ledningsgruppens besök i Sverige, fortsatte resan mot personlig och kollektiv tillväxt där utbildningen slutade – och besöket i Sverige började och avslutades med David på Practise. En perfekt inramning med förväntningar och hur vi som team får mest ut av en sådan här resa tillsammans, och sedan fånga upp alla upplevelser och insikter, och göra en plan för vad vi skapar av detta framåt.

Practise är experter på att skapa högpresterande team som samtidigt mår bra. Genom deras upplevelsebaserade utbildningar och coaching får ledare och team möjligheten att utvecklas på djupet, inte bara i prestation utan även i välmående. "Vi hjälper er att våga bli riktigt bra," säger David, och poängterar att framgång kräver balans mellan prestation och välbefinnande.

Bernadette, en av deltagarna, var rörd efter sessionerna: "Allt vi gjorde var bra. Alla fick ut det de hade i hjärtat." Pauline fyllde på: "Det var så intressant. För att kunna gå framåt. Om vi har oro så bromsar det, men med sådana här diskussioner kan vi bli bättre och starkare."

Workshopen ledde till en öppnare och mer självsäker kommunikation inom gruppen. Joe uttryckte det klockrent: "Om vi lyckas sätta detta sätt att samarbeta och kommunicera i verket så kan vi verkligen nå hur långt som helst. Jag visste inte själv att jag skulle kunna uttrycka mig så här."

Besöket i Sverige och sessionerna med Practise har gett Yennenga Progress en tydlig riktning framåt. Det handlade inte bara om att reflektera över styrkor och svagheter, utan också om att skapa en konkret plan för framtiden.

Genom att fortsätta på denna väg kommer Yennenga Progress inte bara att växa som organisation, utan också visa hur hållbart ledarskap och öppen kommunikation kan leda till framgång i även de mest utmanande miljöerna.