Det glittrar ännu inom oss efter Guldram Salonger

Vi går fortfarande på rosa moln ! Vi är så oändligt glada att ledningsgruppen från Burkina Faso äntligen kom till Sverige, och att vi kunde bjuda in till afternoon tea på Guldram Salonger med dem som huvudpersoner ! Alla drömmar och visioner om att det faktiskt går att påverka, allt vi gjort i liten skala på plats i Burkina Faso, får nu extra kraft i att se att mycket av detta är sådant som görs i stor skala i Sverige. Sverige är verkligen ett föregångsland för välfärd som når brett. Ibland är det lätt att bli hemmablind och haka upp sig på det som går att göra bättre – och självfallet ska vi alltid fortsätta att utveckla. Men det finns så oändligt mycket att vara stolta över.

Världen är galen på många sätt, men det finns så mycket bra krafter, och magiska människor; så som Yennenga-teamet från Burkina Faso, och alla fantastiska människor  som kom på Guldram Salonger 8 september, och alla företag och människor som ställt upp för att visa det bästa av Sverige och Stockholm under Yennengas burkinska ledningsgrupps besök.

Trots alla utmaningar som finns i ett land som Burkina Faso, med ökenspridning, vattenbrist, matbrist, jihadister, destruktiva kulturella mönster, brist på det mesta vad gäller utbildning, hälsa och infrastruktur – så skulle jag vilja uttrycka det enorma hoppet! Om vi med till synes rätt ”enkla” lösningar, och effektivt använda små medel, kunnat bygga ett välfärdssamhälle i mikroformat där vi kan bemöta de mesta av dessa utmaningar och därmed får positiv uppmärksamhet får myndigheter och besökare  - då är möjligheterna oändliga och vi kan med tillförsikt tro på en fortsatt positiv utveckling inte bara i byn Nakamtenga men i kommunen, landet och regionen!

Kanske svaret för många problem vi ser runt om i världen?

Vi är så tacksamma för all kärlek som vi och teamet mött och vi delar här några av kommentarerna efter Guldram Salonger:

-              Tack för att vi fick vara med. Gick rakt in i hjärtat och var fantastiskt att höra Paulines, Bernadettes, Sylvies m fl egna ord om verksamheten! Kramar 🥰

-              Tack för igår, så fint att höra om allt från ledningsgruppen ❤️ mycket impaktfullt ❤️

-              Vilken fantastisk dag igår! Så himla fint ni hade ordnat med allt och galet kul att äntligen få träffa gänget! Jag kommer vara glad hela veckan utav alla möten!!

-              Det var oerhört starkt att se alla från styrelsen i Burkina live, och höra deras ord om deras liv. Engagemanget och kärleken var total.

-              Så bra att höra och förstå mer!!!

-              Fantastiskt sammanhang vara delaktig i, kram

Med Guldram salonger får vi möjlighet att lyfta olika aspekter av hur alla kan vara en del av detta, och ständigt lära och inspireras för vidare blomstring.

Kommande datum i höst:

·      20 Oktober: Rosa-oktober och bröstcancer

·      24 November: Dina pengar jobbar när de är på banken. Vad vill du att de åstadkommer?

·      7 December: Yennenga-julmarknads-pop-up och glögg!